top of page

Sportbeleid

Waar staan wij voor?
 

SDO staat voor de ontwikkeling van de motoriek en het sociaal-emotionele aspect bij kinderen en draagt bij aan groei en ontplooiing binnen de judosport.

Wij geloven dat het belangrijk is dat de sportclub een plek is waar je je veilig moet voelen, vrienden kan maken en waar je jezelf kunt ontwikkelen.

​

​

 

Wij hebben vijf belangrijke doelen:
 

  1. De judosport aanleren, waarbij we rekening houden met persoonlijke verschillen en wensen.

  2. Bij kinderen en jongeren beogen we een bijdragen te leveren aan de sociaal-emotionele ontwikkeling en een respectvolle omgang met elkaar.

  3. Het ontwikkelen van de (grond) motorische vaardigheden.

  4. Het vormen van een vereniging/club, waar iedereen zich thuis voelt en waar meer is dan alleen judolessen.

  5. Een maatschappelijke betrokkenheid

​

​

​

 

Hoe verwezenlijken wij onze doelen?


1.            De judosport aanleren:


Geen enkel lid is hetzelfde, iedereen heeft andere doelen en wensen. Om deze reden geven wij gedifferentieerd les. Dit betekent dat wij stof aanbieden dat past bij het niveau (van het kind). Voor elke leeftijdscategorie is een lesprogramma samengesteld dat perfect aansluit op de behoefte, ontwikkeling en vorderingen van de judoka.

In de judoles wordt gewerkt aan het verbeteren van de judo-vaardigheden. Door kinderen te leren hoe ze hun kracht, de kracht van de ander en hun energie het beste kunnen inzetten, gaan ze beter stoeien. Daarnaast worden kinderen simpele, maar doeltreffende technieken aangeleerd, waardoor ze de ander beter kunnen controleren zonder hem of haar pijn te doen.

Wij maken gebruik van het ‘Goed, beter, best’ principe. Dit houdt in dat we vooral kijken naar wat wél goed gaat en hoe je een beweging of handeling nog beter kunt uitvoeren.


2.            De sociaal-emotionele ontwikkeling:


Wij vinden het belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn in onze judolessen. Sterker nog, kinderen ontdekken in de judoles al snel wat hun sterke punten zijn en welke punten zij van zichzelf kunnen verbeteren. Onze trainers zijn erin getraind om kinderen hun sterke eigenschappen te leren benutten en hun minder sterke eigenschappen te ontwikkelen. De eigenschappen die ontwikkeld kunnen worden in de judoles zijn heel erg uiteenlopend, denk hierbij bijvoorbeeld aan zelfverzekerdheid, weerbaarheid, sociale omgang, leren omgaan met je energie, keuzes maken, grenzen aan kunnen geven, leren omgaan met winst en verlies, etc.
 

3.            Ontwikkelen van (grond) motorische vaardigheden:


De lichamelijke ontwikkeling van het kind vinden wij ontzettend belangrijk. Naast de judovaardigheden verbeteren, vinden wij het ook belangrijk dat het kind zich algeheel lichamelijk ontwikkeld. Een kind dat beter motorisch ontwikkeld is, leert bewegingen makkelijker aan. Ook zal dit kind zich vrijer bewegen en daardoor zich fijner en zelfverzekerder voelen. Een motorisch goed ontwikkeld kind zal zich beter en veiliger kunnen voort bewegen in het dagelijks leven. Om dit te bewerkstelligen bieden we een breed programma aan, zodat de kinderen motorisch worden uitgedaagd. Wij helpen d.m.v. persoonlijke begeleiding, om deze uitdagingen te overwinnen.

 

 

4.            Thuis voelen op de club:

 

De judoclub moet een veilige haven zijn. Het maken van vrienden en veilig kunnen leren staat centraal. Fouten maken mag, we helpen elkaar verder en lachen elkaar niet uit. We hebben een streng anti-pestbeleid en werken ook met een vertrouwenscontactpersoon.

 

We vinden het belangrijk dat ouders van kinderen ook onderdeel worden van onze club. Ons motto is dan ook ‘Je bent niet klant, maar lid’. Dit betekent dat we samen aan een (nog) mooiere club bouwen. We hebben een prachtige kantine waar ouders en leden elkaar kunnen ontmoeten en waar we soms evenementen organiseren.


SDO wilt geen club zijn waar je maar één keer per week naar je les komt, maar een club waar je naast de lessen ook mee kunt doen aan leuke evenementen en wedstrijden. Kortom, je wordt onderdeel van onze ‘judo-familie’! Bij SDO kun je naast de judolessen bijna wekelijks activiteiten en wedstrijden volgen!

​

​

5.            Maatschappelijke betrokkenheid:

​

Voor SDO betekent maatschappelijke betrokkenheid op de hoogte zijn van maatschappelijke thema’s en hiervoor passende oplossingen bieden. Dit doen wij door middel van:
 

  • Samenwerkingen met andere maatschappelijke organisaties zoals onder andere Sportief Zeist, de gemeente en onderwijsinstellingen;

  • Het bieden van lessen, zoals clinics en valtrainingen, buiten de club;

  • Meedoen aan goede doelen en acties;

  • Het bieden van lessen aan speciale doelgroepen;

  • Het organiseren van maatschappelijke evenementen in de wijk en in andere delen van Zeist.
     

Bij ons staat de ontwikkeling en verbinding van de mens centraal.




 

 

 

Hebben we jouw interesse gewekt over het succes van SDO? Vraag gerust naar het uitgebreide verhaal over onze visie, missie en doelstellingen bij onze trainers. Ons sportbeleid is in 2012 ontwikkelt met verschillende werkende opvoed- en trainingsvisies, aangevuld met eigen overtuigingen. SDO staat niet stil, trainers volgen cursussen/opleidingen en dit sportbeleid wordt steeds doorontwikkeld.

  • Twitter Classic
  • Facebook Classic
bottom of page