top of page
VertrouwensContactPersonen

 

 

 

Sport Dojo Otoshi is een veilige club, waar iedereen met plezier bezig is met onze gemeenschappelijke

deler, Judo. Als trainers doen we er alles aan om zaken als pesten, conflicten en ruzie, discrimineren

en seksuele intimidatie binnen onze vereniging te voorkomen en signaleren.

 Daarom heeft SDO twee vertrouwenscontactpersonen aangesteld. Bij een vertrouwenscontactpersoon kun je bijvoorbeeld terecht met vragen die je lastig vindt om te stellen, of als er iets gebeurd is binnen de club, waar jij je niet goed bij voelt. Dit geldt voor alle trainers, coaches, ouders, begeleiders en judoka's. 

Wanneer kun je terecht bij een van de vertrouwenscontactpersonen van SDO?

Je kan bij de vertrouwenscontactpersonen terecht over alles wat met grensoverschrijdend gedrag binnen de club te maken heeft. Grensoverschrijdend gedrag kan veel verschillende vormen hebben, hierbij kan je onder andere denken aan:

  • Pesten of gepest worden

  • Het gevoel hebben dat je er door je huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort

  •  De manier waarop je benadert en/of aangeraakt wordt door een mede-judoka, trainer of coach ervaar je als onprettig

  •  Je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft

  • Je maakt je zorgen over de wijze waarop er met je kind wordt omgegaan binnen de club/de groep

  • Je vraagt je af of jouw gedrag als trainer en/of coach verstandig is

Ook voor andere vragen en situaties die te maken hebben met omgaan met elkaar en het gevoel van veiligheid, kun je terecht bij de vertrouwenscontactpersoon. Mocht jouw vraag of situatie niet het beste op zijn plek zijn bij de vertrouwenscontactpersoon, dan kunnen we samen op zoek gaan naar een plek waar jouw vraag wel goed op zijn plaats is.

Hoe vertrouwelijk is een vertrouwenscontactpersoon?

Wij vinden het als vertrouwenscontactpersonen belangrijk, dat een probleem opgelost wordt. Vaak helpt het als er andere personen bij een vraag of probleem betrokken wordt. Dit zullen wij uiteraard nooit doen zonder dit met jou te overleggen.

Bovendien bestaat er de mogelijkheid om anoniem te blijven wanneer je een probleem bij de vertrouwenscontactpersoon neerlegt en wij overleggen met iemand anders. We zullen nooit zomaar vertellen dat jij naar ons toe bent gekomen en dit altijd eerst met jou bespreken.

 

De activiteiten van de vertrouwenspersoon vallen onder de verantwoording van het besturend orgaan van de club. Dit betekent dat wij rapporteren of er meldingen zijn geweest, van welke aard deze meldingen waren en hoe de voortgang en de afsluiting hebben plaatsgevonden. Hier zal niet inhoudelijk op de meldingen worden ingegaan.

Contact:

Je kan contact opnemen met een van de vertrouwenscontactpersonen, zodat we een afspraak kunnen maken. Als je voorkeur hebt voor een gesprek van een van de beide vertrouwenscontactpersonen, dan kan je dit in je mail aangeven.

Je kunt de vertrouwenspersonen op de volgende manier bereiken:

Rob Donker  telefoon: 06-24 22 56 16  mail: vertrouwenscontactpersoon.sdo@gmail.com

Marije Hartman  mail:  vertrouwenscontactpersoon.sdo@gmail.com

bottom of page